BEMUTATKOZÁS

SZURIKÁTA ALAPÍTVÁNY

A Szurikáta Alapítvány az 1-es típusú diabéteszes gyerekekért dolgozik. Azokért a gyerekekért, akik a diagnózisuk pillanatától az életük végéig inzulinkezelésre szorulnak, szigorú napirendet és egy meghatározott diétát kell tartaniuk.

Az egyik legfontosabb küldetésünk, hogy minél több embert megismertessünk az 1-es típusú diabétesszel és annak tipikus tüneteivel.

FONTOS, HOGY

időben orvoshoz forduljunk

Sokan még csak nem is hallottak erről a betegségröl, gyakran összekeverik a felnőttek – egészségtelen életmódja miatt kialakuló cukorbetegségével. Nem ismerik ennek a tipikus tüneteit, ezért a gyerekek nagy része csak súlyos, életveszélyes állapotban kerül diagnosztizálásra.

Ha sokat kezd inni, rengeteget jár WC-re és esetleg újra bepisil egy gyerek, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni a gyermekkori diabétesz gyanújával.

SZERETNÉNK, HA A DIAGNÓZIS UTÁN

zökkenőmentes lenne a visszailleszkedés

A diabéteszes gyerekek élete a kórházból kilépve sem mindig problémamentes, gyakran utasítják el őket az óvodákban, iskolákban.

Hogy ez ne így legyen, oktatást tartunk pedagógusaiknak, hogy felkészülten tudják fogadni és segíteni diabéteszessé vált tanítványukat.

A gyermek óvodai csoportjában vagy iskolai osztályában érzékenyítő foglalkozásokat tartunk medikusok és dietetikus hallgatók vezetésével, így szeretnénk megkönnyíteni a visszailleszkedést és elősegíteni társaik elfogadását.

A SZURKÁTÁS KARKÖTŐ ŐRKÖDIK

vigyáz a diabéteszes gyerekek biztonságára

A kórházi ágy mellet azonnali lelki támogatással, ingyenes pszichológusi segítséggel és ajándékba adott kezdőcsomaggal támogatjuk a diagnózis miatti krízisen átmenő családokat. Az ajándék csomag része egy biztonságot szolgáló szurikáta mintás és T1Diabetes feliratú medálos karkötő is.

A karkötő életet menthet, ha a diabéteszes gyerek eszméletét veszíti túl alacsony vércukorszintje miatt. A segítségére siető mentős vagy hétköznapi járókelő rátalálva a “jelre” tudni fogja, hogy a diabétesz az oka az eszméletvesztésnek.

A karkötő megvásárlásával támogatod, hogy a diabéteszes gyerekek biztonságban legyenek

A KICSI IS NAGY SEGÍTSÉG

VÁSÁRLÁSODDAL TE IS TÁMOGATOD

Minden karkötő hozzájárul ahhoz, hogy e szervezet a jövőben is ellássa feladatait, óvja környezetünket és az abban élőket.