BEMUTATKOZÁS

ORSZÁGOS ÁLLATVÉDŐRSÉG ALAPÍTVÁNY

A magyar háztartások 43%-ában található kutya 27%-ában macska, ez kb 4 millió állattartót jelent. Ennyi jóérzésű embert kényszerít felháborodásra a manapság napi szinten előforduló állatkínzás és -bántalmazás, gondatlan tartás. Ezek egy jó részét ma már bejelentik, kivizsgálásukra, utóellenőrzésükre nincs kapacitása sem a rendőrségnek, sem az önkormányzatoknak.

2011-ben ezt a feladatot vállalta fel az Országos Állatvédőrség Alapítvány, amely egy olyan dinamikusan fejlődő állatvédelmi szervezet, amely egy civil szerveződésből országos szervezetté nőtt. Az alapítvány számtalan állami szervvel (ORFK,NAV) szerződéses viszonyban áll, együtt dolgozik és napi szinten, országszerte rengeteg eljárásban segíti a rendőrök és a jegyzők munkáját.

ORSZÁGOS TÁMOGATOTTSÁG

KÖZÖS ÜGYÜNK A SIKER

Az Állatvédőrség egyedülálló módon több ezer állatvédelmi jogból és szakmai ismeretekből levizsgázott állatvédőrrel rendelkezik, az ország egész területén és ezen kívül több ezer csatlakozni és segíteni vágyó civilt és együttműködő szervezetet tud felmutatni. Minden megyében egy-egy alegység dolgozik, saját koordinátorral, szerződött állatorvosokkal.

Az ország minden pontján ellenőrizzük a bejelentéseket, mentjük a bajba jutott, megkínzott állatokat, gyógyítjuk, rehabilitáljuk és elhelyezzük őket. Az állatviadalok áldozatai ugyan úgy számíthatnak a segítségünkre, mint a szaporító telepen sínylődő cicák, kutyák, vagy az éheztetett haszonállatok.

EGYÜTTMŰKÖDÉS

ISMERETEK ÉS TAPASZTALATOK CSELÉJE

Ugyancsak fontos része a munkánknak oktatási programok szervezése felelős állattartás témában, az óvodásoktól a tanítóképzőig, sőt, az ORFK és a NAV szakemberei részére tartunk állatvédelmi vonatkozású előadásokat.

Mindezek mellett pedig több tucat hazai állatmenhellyel és állatvédő szervezettel állunk munkakapcsolatban és közösen harcolunk az állatok jogaiért, érdekeiért a törvényalkotás és a jogalkalmazás szintjén is.

MINDEN ESZKÖZZEL

VÉDJÜK A VÉDTELENT

Az Állatvédőrségnek a szervezés, a koordinálás, valamint az oktatások és a hatósági ügyintézés terén is rengeteg a tennivalója, ezért ezen az úton folytatjuk a jövőben a magyar állatvédelem segítését, hosszútávú eredményeket megcélozva.

Tovább bővítjük oktatási és segédanyagainkat, újakat készítünk mind közintézmények, hatóságok, mind pedig a civil szféra részére. Ingyenes kiadványokat, tanulmányokat publikálunk majd és külföldi szakirodalmakat fogunk fordítani. Fontosnak tartjuk gyermekek oktatását, hatósági személyek, önkormányzatok, állatorvosok továbbképzését is. Jogalkotókkal és jogalkalmazókkal való egyeztetés az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kap a jövőben.

A KICSI IS NAGY SEGÍTSÉG

VÁSÁRLÁSODDAL TE IS TÁMOGATOD

Minden karkötő hozzájárul ahhoz, hogy e szervezet a jövőben is ellássa feladatait, óvja környezetünket és az abban élőket.