BEMUTATKOZÁS

JANE GOODALL INTÉZET

Dr. Jane Goodall 1977-ben hozta létre a Jane Goodall Intézetet a csimpánzok és élőhelyük védelmének érdekében. Az azóta eltelt idő alatt pedig már a világ 34 országában alakult Jane Goodall Intézet, s a globális hálózat összesen több mint 110 országot foglal magában.

1991-ben Dr. Goodall, a fiatalságba vetett hite és reménye jeleként útjára indította a Roots&Shoots környezeti nevelési programot, aminek tagjai aktív környezetvédelmi programok által azóta is nap mint nap enyhítik a bolygónkra nehezedő terheket.

VILÁGMÉRETŰ HÁLÓZAT

A SZEBB ÉS ÉLHETŐ JÖVŐ ÉRDEKÉBEN

A globális hálózat szervezetei az állatok, a környezet és az embertársak védelmét tűzték ki célul Afrikában és a világ számos egyéb területén. A szervezetekben dolgozó fiatalok és idősek mind egy közös cél, a szebb és élhetőbb jövő érdekében munkálkodnak hatalmas erőfeszítéssel és lelkesedéssel.

Magyarországon 2006-ban, Jane Goodall részvételével, jött létre a Rügyek és Gyökerek Egyesület, mely akkor elsődleges céljaként a hazai környezeti nevelés megerősítését tűzte ki. Számos, gyerekeknek és fiataloknak szóló fesztivál és rendezvény programját gazdagították és gazdagítják a Rügyek és Gyökerek Egyesület projektjei, aktívan segítjük az iskolai és iskolán kívüli környezeti oktatást (Újratáska Program, Békamentés) és minden évben az Egyesület szervezi Dr. Jane Goodall színes programokkal teli magyarországi látogatását.

FOLYAMATOSAN FEJLŐDÜNK

CSAK EGYÜTT SIKERÜLHET

A program – melynek feladata részben az is, hogy a jövő vezetőit képezze –, nemcsak arra ösztönzi a fiatalokat, hogy megismerjék a Földünket fenyegető világméretű és helyi (vagyis globális és lokális) veszélyeket, hanem segíti őket, hogy felépítsék, megszervezzék és véghezvigyék a saját projektjüket, amely ezeknek a problémáknak a megoldására irányul.

A program rendkívüliségét az adja, hogy kiemelten fókuszál a közösségépítésre és eredményességét ennek sikerére alapozza. A Roots & Shoots VÁLTOZÁS, mert pozitív változásokat hoz a közösségek, az emberi környezet és az élővilág számára. A Roots & Shoots KAPCSOLAT, mert összeköti a világ különböző részein élő, különböző korú, származású és egzisztenciájú embereket egy közös cél, egy jobb világ megteremtése érdekében. A Roots & Shoots INSPIRÁCIÓ, mert sikerélményt nyújt, és reményt ad mindenki számára.

AKTÍVAN KÖZREMŰKÖDÜNK, HOGY

MEGVÉDJÜK KÖRNYEZETÜNKET

Számos magyarországi programunk közül a Jane Goodall Tanösvény létrehozása (Hármashatárhegyi vitorlázóreptér) és a Passzold vissza Tesó - Használt mobiltelefon visszagyűjtő kampányunk kiemelkedő.

Afrikai programunk közül a legfontosabb a Tchimpounga Csimpánz Rehabilitációs Központunk, ahol 150 árva csimpánz él. A szüleiket a bozóthús kereskedelemben veszítették el és őket az orgazdák fogságából szabadítottuk ki a kinti munkatársaink segítségével. Az árvaházban kapnak tőlünk egy második esélyt az életre, mert megfogadtuk, hogy minden bajbajutott csimpánzon segítünk.

A karkötőkből befolyó összegből facsemetéket szeretnénk ültetni magyar gazdák által felajánlott földterületeken. Olyan apró élőhely-szigeteket szeretnénk létrehozni a mezőgazdaságba bevont helyszíneken, amik az élőlények számára biztonságos menedéket nyújthatnak és hozzájárulnak a biológiai sokféleség megőrzéséhez.

A KICSI IS NAGY SEGÍTSÉG

VÁSÁRLÁSODDAL TE IS TÁMOGATOD

Minden karkötő hozzájárul ahhoz, hogy e szervezet a jövőben is ellássa feladatait, óvja környezetünket és az abban élőket.