BEMUTATKOZÁS

PLANT FOR THE PLANET

A Plant for the planet egy gyermek és ifjúsági kezdeményezés, amely iskoláknak tart ingyenes klímaváltozással kapcsolatos rendezvényeket, melyet Akadémiának nevezünk. A szervezet ötlete 2007. januárjában született meg a 9 éves Félix Finkbeiner iskolai dolgozatából, ahol felvázolt egy ötletet, miszerint a gyermekeknek egymillió fát kéne ültetniük minden országban, ezzel ellensúlyozva a mértéktelen szén-dioxid kibocsátást.

KÖZÖSEN ÉPÍTÜNK

LEGYÉL TE IS KLÍMA-NAGYKÖVET

2017-ben csatlakozott Magyarország is a kezdeményezéshez. Eddig három képzést, azaz Akadémiát tartottak, melyekre 26 különböző iskolából érkeztek gyermekek. Az akadémiákon már több, mint 260 klíma-nagykövetet avattak. A rendezvény évről évre, egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az idén már összesen négy ilyen programot tartottak, jövőre pedig már 10 Akadémiát terveznek.

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK

GYERMEKEINK ÉPÍTIK A JÖVŐT

A cél, hogy az esemény utána a gyerekek neki lássanak a saját környezetüket formálni a fenntarthatóság irányába. Ahhoz, hogy meg tudják valósítani terveiket szükségük van egy támogatói környezetre legyen szó szerszámokról, szakértelemről, engedélyekről stb. A hazai szervezők ebben is segítséget nyújtanak a gyerekeknek.

KÖZVETLENÜL ÉS KÖZVETVE IS

HAT RÁNK A KÖRNYEZET

A fa egyrészről közvetlenül is segítheti a globális felmelegedés megállítását/mérséklését de közvetve is, hisz a gyerekek a fákon keresztül kerülhetnek közelebb a természethez, mélyülhetnek el komplexitásában, szépségében.

A KICSI IS NAGY SEGÍTSÉG

VÁSÁRLÁSODDAL TE IS TÁMOGATOD

Minden karkötő hozzájárul ahhoz, hogy e szervezet a jövőben is ellássa feladatait, óvja környezetünket és az abban élőket.